Приложението Diabetes:M вече е достъпно и за iOS

Diabetes:M се ползва от пациенти и лекари за наблюдение на показателите, свързани с диабета

Сирма Медикъл Системс пусна iOS версия на мобилното приложение Diabetes:M, което се ползва до момента активно от 50 000 потребители на Android. Софтуерът помага на болните от диабет да управляват дневника за самоконтрол в движение – от всяка място и по всяко време.

Diabetes:M се ползва от пациенти и лекари, защото улеснява контрола върху един от най-времеемките етапи при наблюдение на диабета – проследяване и документиране на всеки детайл и изследване, свързани със заболяването, хранене и дневен режим. Така, в крайна сметка, се управлява по-ефективно диабетното състояние.

Наскоро разработчиците от Сирма Медикъл Системс въведоха няколко значими подобрения в приложението, свързани с потребителския интерфейс, а сега компанията пуска и дългоочакваната версия за iOS, която потребителите на iPhone/iPad могат да свалят от Apple App Store.

Версията за iOS е почти идентична с тази за Android. Приложението дава възможност за поддържане на електронен дневник за най-важните показатели, независимо дали става въпрос за наблюдение на диабет тип 1 или 2, гестационен диабет, преддиабетно състояние и т.н.

Diabetes:M проследява почти всички аспекти на диабетното лечение и предлага подробни справки, таблици и статистика. Потребителят може да изпрати тези справки по имейл на своя личен или наблюдаващ лекар.

Приложението включва разнообразни инструменти, които позволяват на потребителите да открият тенденцията за промени в нивата на кръвната глюкоза, да изчислят базалния инсулин и бързодействащ инсулин/инсулинов аналог (болус), използвайки иновативен болус калкулатор.

То разполага също и с база данни с хранителната стойност на групи храни, чрез която потребителите могат да следят показателите на дневния прием на храна и свързаните показатели за определяне на болуса за съответното хранене, както и необходимото време за упражнения или движение. Има и опция за напомнящи съобщения, така че да не се пропуска поредната проверка.

Diabetes:M може да анализира стойностите на импортираните данни от различни глюкомери и инсулинови помпи посредством експортиране на файлове от съответните софтуерни системи за управление на диабетното състояние. Всички базови функционалности са достъпни безплатно. Разширени възможности са достъпни на абонаментен принцип.

Коментар