BTL CPMotion – ефикасен уред за лечение на ставите

BTL CPMotion е надежден високотехнологичен медицински уред, продукт на 20-годишен изследователски труд

Какво причинява проблемите със ставите?

Ставните заболявания са сериозен световен проблем, който засяга и България. Много българи в зряла възраст, между 30 и 40 години, се сблъскват с проблеми от това естество. Причината може да бъде артрит, ревматит, неизлекувана стара травма, наднормено тегло или заседнал начин на живот, с крайно занижена физическа активност.

Ставните връзки са особено важна част от човешкото тяло, която най-бързо се износва заради честото и прекомерно натоварване. Тежките товари, които тялото поема ежедневно, причиняват протриване на хрущялната тъкан. В резултат, ставата постепенно губи своята еластичност. Увреждането на хрущялните клетки може да доведе до възпаление на самите стави, което често е придружено с остра болка и затруднено движение.

Кои части на тялото засягат ставните заболявания?

Възпалението на ставите може да засегне всяка уязвима част от тялото, от глезените до ръцете и раменете. Пациентите най-често се оплакват от усещане за изтръпване, схванатост и болки в крайниците – предимно колената, като не след дълго болката отива към бедрата и раменете.

Ставните болки се проявяват с различна степен, от по-леки, досаждащи, но търпими до напълно изтощаващи. При някои хора, проблемът може да отшуми след някоя друга седмица, но при други може да се задържи с месеци. Дори пристъпите на болка да са краткотрайни, подуването на ставите може трайно да наруши качеството на живота.

Какво да предприемем срещу ставната болка? Физиотерапия или хомеопатия – какво помага да се излекуваме от ставните болки веднъж и завинаги?

Каквато и да е причината за възпалението и дори болката да е търпима, трябва да отидете на лекар и при всички случаи да опитате физиотерапия, а защо не и алтернативно лечение с доказан ефект, например хомеопатия.

По какъв начин помага физиотерапията?

Физиотерапията и нейните подразделения (лазерна терапия, магнитотерапия, ултразвук, електротерапия) си остават най-доброто средство за безопасно третиране на отслабени ставни връзки и проблеми на опорно-двигателната система. Тя се извършва от специалисти с медицинско образование, които боравят с високонадеждна апаратура. Лечението се изготвя индивидуално, според нуждите на пациента, като целите са:

  • подсилване на мускулите около ставите
  • стабилизиране на самата става
  • максимално подобряване на цялостната подвижност на тялото
  • Какви са ползите от физиотерапия с BTL CPMotion?

BTL CPMotion е надежден високотехнологичен медицински уред, продукт на 20-годишен изследователски труд. Той е предназначен за активно лечение на дълбоки мускулни травми и наранявания, ставни болки и затруднено движение. BTL CPMotion дава с 80% по-бърз резултат от стандартните устройства.

Уредът е изключително ергономичен и осигурява пълен комфорт на пациента. С него се осъществява дълбок масаж на тъканите, за да се атакува източника на болката. Горещо се препоръчва при случаи, изискващи незабавни резултати, като нетърпими ставни болки и възстановяване след операция.