IBM лансира облачна DevOps услуга

IBM Cloud DevOps Insights дава възможност на компании и работни групи автоматично да оптимизират код

IBM обяви нова облачна услуга, предназначена да помогне на разработчиците да повишат качеството и функционалността на приложенията. Наречена IBM Cloud DevOps Insights, в момента услугата се намира на етап бета тестове.

DevOps инструментът, част от платформата за разработчици IBM Bluemix, дава възможност на компании и работни групи автоматично да оптимизират код, което ще им помогне да намалят броя на непредвидените престои на приложенията и да повишат тяхната функционалност.

Ползвайки ресурсите на IBM Cloud DevOps Insights, разработчиците могат да задават политики за промени и обновявания на конкретни приложения и да блокират действия, които не съответстват на изискванията. Това позволява откриване на опасни обновявания и кодове, които не са проверявани и тествани по-рано, както и недопускане на нарушения в производителността и удобството на използване на софтуера.

За улеснение, DevOps Insights предлага универсален панел с инструменти. С негова помощ разработчиците могат да преглеждат къде и кои версии на софтуера са обновени, какви функции и тестове за пуснати, дори когато използваните инструменти и видове тестване са различни.

Коментар