Facebook загърбва старите версии на Windows

Потребителите на мобилни платформи Windows Phone 8 и 8.1 ще останат скоро и без поддръжка на Facebook приложения като Messenger

Приложенията на Facebook от рода на Messenger няма да поддържат остарелите Windows платформи, считано от края на март. Става въпрос за Facebook Messenger за Windows Phone 8 и 8.1, Facebook приложението за Windows Phone и Facebook за настолни платформи Windows 8 и 8.1.

Потребителите на тези платформи вече са получили съобщения, че поддръжката на Facebook приложения спира в края на март. Приложенията няма да получават обновявания, а при Messenger, в частност, ще отпадне възможността за изпращане и приемане на съобщения.

Очевидно социалната мрежа ще насочи всичките си усилия към поддръжка на потребителите на настолната и мобилната версия на актуалната платформа Windows 10, отбелязва MSPoweruser.com.

В началото на март самата Microsoft прекрати поддръжката на Skype за Windows Phone 8.1. За да ползват обичайните си приложения, притежателите на устройства с WP8 следва да обновят софтуера си до W10, ако това е възможно, или да си купят нови смартфони.

Windows 10 Mobile е последната и най-усъвършенствана мобилна платформа на Microsoft, която се обновява несинхронно, но паралелно с настолната система Windows 10. Границата между РС-тата и смартфоните на база Microsoft постепенно се размива с функции от рода на универсалните Windows приложения, режима Continuum и очакваната x86 емулация на чипове ARM.

До появата на Windows 10 Mobile същата задача се възлагаше на Windows Phone 8.1, но тя не постигна желаните цели. Ето защо Microsoft прави всичко възможно, за да накара потребителите на WP8 устройства да преминат към Windows 10 Mobile.

Коментари по темата: „Facebook загърбва старите версии на Windows”

добавете коментар...

  1. :о)

    Windows Mobile … не мога да си представя как по собствена воля бих си купил мобилно устройство с Виндоус?

  2. Пешо

    “Ето защо Microsoft прави всичко възможно, за да накара потребителите на WP8 устройства да преминат към Windows 10 Mobile.”

    Има грешка. Би трябвало да пише

    “Ето защо Microsoft прави всичко възможно, за да накара потребителите на WP8 устройства да преминат към android или iphone”

Коментар