Red Hat расте 60 тримесечия поред

За първи път Red Hat превиши бариерата от 2 млрд. долара в абонаментите за софтуер

Доставчикът на корпоративен Linux софтуер Red Hat обяви поредното си успешно тримесечие с положителни финансови резултати – ръст на приходите и печалбата.

Общите приходи на компанията през четвъртото тримесечие на финансовата 2017 г., приключила на 28 февруари, възлизат на 629 млн. долара, бележейки ръст от 16% спрямо същия период на предходната година. Чистата печалба на Red Hat за тримесечието се е увеличила от 53 до 66 млн. долара, или от 0,29 до 0,36 долара на акция.

Като цяло за годината, приходите нарастват с 18% и възлизат на 2,4 млрд. долара, а печалбата се увеличава от 199 на 254 млн. долара, или от 1,07 до 1,39 долара за акция. Абонаментите за софтуер носят на Red Hat приходи от 2,1 млрд. долара, което е с 18% повече спрямо предходната година, докато ръстът за тримесечието е със 17% до 560 млн. долара.

Red Hat бележи ръст на приходите вече 60 тримесечия поред. Освен това през последната година компанията за първи път преодоля бариерата от 2 млрд. долара по показател като приходи от абонаменти за софтуер, подчертава главният изпълнителен директор Джим Уайтхърст.

По неговите думи, компаниите избират Red Hat за стратегически партньор и доставчик на решения в процеса на цифрова трансформация. Предпочитанията към хибридни облачни инфраструктури и софтуер с отворен код се очаква да обезпечат ръст на Red Hat през настоящата година и в дългосрочна перспектива.

Коментар