Джеф Безос вече е вторият най-богат човек в света

Състоянието на Джеф Безос се оценява на 75,6 млрд. долара

Съоснователят и шеф на онлайн магазина Amazon – Джеф Безос – стана вторият най-богат човек на планетата, според индекса на милиардерите Bloomberg Billionaires Index.

Състоянието на Джеф Безос се оценява на 75,6 млрд. долара, като за едно денонощие се е увеличило със 1,49 млрд. долара, в резултат на което CEO-то на Amazon изпреварва инвеститора Уорън Бъфет, който притежава 74,9 млрд. долара.

От началото на годината финансовото състояние на Джеф Безос е по-стабилно от това на Уорън Бъфет. За първите три месеца шефът на Amazon е забогатял с $10,2 млрд., докато Бъфет е добавил $1,75 млрд.

Топ 5 на най-богатите хора в света, според класацията на Блумбърг, оглавява Бил Гейтс, основател на Microsoft. Неговото състояние възлиза на $86 млрд. На четвърта позиция е испанският бизнесмен Амансио Ортега, основател на търговската мрежа Zara, който има $74,2 млрд., а четвърти е лидерът на Facebook Марк Зукърбърт с богатство в размер на $61,4 млрд.

Коментари по темата: „Джеф Безос вече е вторият най-богат човек в света”

добавете коментар...

  1. Бай Танас на Кюшето

    А, бе, загуби, загуби, колко да са загуби. В статията все пак се говори за най-богатия човек, след Бил Гейтс, а не за това какви са му загубите…
    а на :О) казвам – за кой точно обикновен човечец говорим: за онзи дето хвърлят по 30-40 хилядарки през балконите на ало-ало мошениците, или за онези, които имам по 6 апартамента и купуват още и още и още…, или пък за онези дето пушат по 2 кутии цигари на ден и пият по 16 бири и не барват никаква работа. АМАН вече от оплакващи си и хленчещи хора в България.

  2. :о)

    Хубаво е че има такива класации 🙂
    Въпроса е кво го интересува тва обикновенния човек който едвам закрепва месеца със заплата?

  3. Anonymous

    Хубава пропаганда.

    а сега РЕАЛНОСТА :
    web магазина на amazon ГУБИ по 420 мил. $ на година.
    Така и не излизат дани за облака на amazon – значи и там работата е на минус.

    други загуби:
    Amazon is shutting down a division it bought for $545 million,
    Amazon purchased Quidsi for $545 million in 2010.
    In a statement, Amazon said it shut the subsidiary down simply because it couldn’t get it to profitability in the intervening years.
    …..

Коментар