Chrome ще елиминира изскачащите прозорци

Изскачащите прозорци с известия на база JavaScript създават твърде много възможности за злоупотреба, поради което екипът от разработчици на браузъра Chrome възнамерява да ги елиминира, съобщи TheRegister.com.

Като пример от Google посочват дразнещите и популярни сред интернет мошениците сайтове с изскачащи известия, които сигнализират за откриване на вируси и предлагат инсталиране на фалшив антивирус, обновяване на браузъра, имитация на системни грешки и др.

В близко време Google планира да промени начина на обработка на JavaScript, така че да предотврати появата на JavaScript прозорци. Подобна защита при преминаване на потребителя от един таб на браузъра в друг вече е реализирана в браузъра Safari на Apple.

Освен това Google препоръчва на разработчиците няколко други варианта за използване на известия. Така например, те могат да приложат функция Notifications API, в която е предвиден диалогов HTML прозорец с потребителя. За мобилни платформи се препоръчва Page Visibility API, който позволява да се разбере дали потребителят вижда сайта.

Коментари по темата: „Chrome ще елиминира изскачащите прозорци”

добавете коментар...

  1. sub zero kungфюри

    Смарттелефона социалните мрежи снимките са проекция на егото и връх на идиотизма при 80%от потребителите селфи оп труп шофираме чат катастрофа един хакнат смартфон изтриване на цялата информация един спасен живот точно така хакери изтривайте им снимките и видеоклиповете за да мачкате проекцията на егото най интересният момент при сматрт зомбитата знаят че фирми активират камери и микрофони със комерсиална цел събиране на инфо реклама и подобряване на услугите офците говедата ги шпионират стрижат доят колят бесят и те продължават зомбирани в същият дух личност която не уважава личната неприкосновенност свобода дори и живот и ги потъпква в името на егото и суетата не заслужава уважение браво хакери все повече смарттелефони занулени ноу систем

Коментар