SAP и Siemens започват IoT партньорство

Партньорството между SAP и Siemens цели да реализира сценарии за цифрова трансформация в енергетиката

Немските технологични гиганти Siemens и SAP обявиха партньорство в сферата на „интернет на нещата“ (IoT). В рамките на споразумението, решението за енергетиката SAP for Utilities ще бъде интегрирано с продуктите на Siemens за управление на данните от броячите.

Новата система ще излезе на пазара под името SAP Meter Data Management от Siemens през втората половина на 2017 г. Получавайки данни от прибори и броячи в режим на реално време, енергийните компании ще ги сравняват с данните, предоставени от физически и юридически лица, за да си съставят пълна картина за енергопотреблението и състоянието на енергийната мрежа.

Партньорството цели да реализира сценарии за цифрова трансформация в енергетиката. SAP и Siemens също така ще съгласуват пътни карти за разработка, за да предложат база за нови бизнес модели в енергетиката.

Комбинацията от платформа EnergyIP за смарт енергийна система и софтуерни решения SAP for Utilities ще позволи практически на половината енергийни компании в света да преминат на качествено ново ниво за анализ на данните, коментират партньорството от Siemens.

Коментар