Samsung Pay излиза от пределите на мобилния свят

Процесът на разплащане със Samsung Pay, който използва идентификация с пръстов отпечатък, опростява пазаруването

Visa и Samsung обявиха стратегическо партньорство на глобално ниво, в рамките на което платежната система Samsung Pay ще бъде внедрена при онлайн търговци по целия свят, ползващи услугата Visa Checkout.

До момента Samsung Pay обхващаше само мобилния свят, но с интеграцията в системите на онлайн търговците, потребителите ще могат да извършват разплащания навсякъде, където се използва услугата Visa Checkout, на всяко устройство – мобилно или стационарно – и през всяко приложение, поясниха от Visa.

Процесът на разплащане със Samsung Pay, който използва идентификация с пръстов отпечатък, опростява пазаруването, като премахва дългия процес на въвеждане на картовата информация, детайлите за фактуриране или пък тези за доставка всеки път, когато се пазарува.

Потребителите на Samsung устройства с активирана пръстова идентификация ще могат да натиснат кобрандирания с Visa Checkout и Samsung Pay бутон и при докосване на сензора за пръстова идентификация разплащането ще започне веднага, без да има нужда от въвеждане на потребителско име и парола при всяка покупка.

Като краен ефект от партньорството между двете компании се очаква да се повиши процентът на клиентите, които извършват разплащания през сайтове на търговците, както и да бъде улеснен самият процес на покупка онлайн.

При наличието на отворени платформи като Visa Checkout, които са достъпни на стотици хиляди сайтове за търговия, и решение като Samsung Pay, дните на попълване на дълги формуляри и запаметяване на потребителски имена, за да се направи покупка, постепенно намаляват, посочиха от Visa.

Коментар