Google редуцира патентния риск за Android партньорите

Производителите на Android устройства ще могат да споделят безплатно патенти и така да избегнат рисковете от съдебно преследване

Google обяви инициатива за патентна защита на производителите на Android устройства под управление на Android. В рамките на програмата PAX те ще могат да споделят патенти и така да избегнат съдебни спорове.

Участниците в проекта ще сключват помежду си крослицензни споразумения (Android Networked Cross-License), по силата на които ще предоставят безплатно своите патенти, свързани с Android и приложения на Google, за използване на всички устройства, които отговарят на изискванията за съвместимост с мобилната платформа.

Към инициативата PAX вече се присъединиха компании като Google, Samsung, LG, HTC, Foxconn, Coolpad, BQ и HMD Global. Всяка заинтересована компания може да участва в организацията, без да плаща членски внос.

Участниците в инициативата притежават общо над 230 хиляди патента по целия свят. Подобен обем интелектуална собственост ще намали рязко патентните рискове и съдебните дела срещу компаниите, което ще им позволи да се съсредоточат върху разработката на продукти и развитието на иновации.

Коментари по темата: „Google редуцира патентния риск за Android партньорите”

добавете коментар...

  1. sub zero kungфюри

    Лов на вещици Кей PAX помните ли филма със Кевин Спейси играе олигошизобизо малоумник ЛОвим извънземни андроиди

  2. Димитър Иванов

    Смазват патентните тролове!

  3. Anonymous

    Linux foundation

Коментар