Adata Ultimate SU700 – SSD с капацитет до 960GB

Adata Ultimate SU700 е базиран на 3D NAND технология, която е по-надеждна и по-бърза от стандартната 2D NAND флаш памет

Adata Technology обяви пазарния дебют на нов 2,5-инчов SATA 6Gb/s SSD диск Ultimate SU700. Устройството е създадено по 3D NAND технология и използва новия Maxiotek контролер.

Скоростта на четене и запис на Adata Ultimate SU700 достига съответно 560MB/s и 520MB/s, а капацитетът за съхранение – до 960GB. Допълнителните технологични подобрения включват Agile корекция на грешките, WriteBoost SLC кеш памет и виртуално възстановяване за оптимална сигурност на данните.

SU700 е базиран на 3D NAND технология, която е по-надеждна и по-бърза с 10% от стандартната 2D NAND флаш памет. В комбинация с това SSD дискът използва иновативен Maxiotek контролер плюс специално разработени от Adata електрическа верига и фърмуер.

Входно-изходните операции на диска са 80 000 за секунда, като едновременно с това тези показатели остават стабилни и при сериозна натовареност, благодарение на контролера и фърмуера с поддръжка на WriteBooster режим.

Наличният SLC кеш (pSLC), от друга страна, се грижи за осигуряването на максимални обеми за съхранение на информация. Технологията за контрол на работната честота следи нивата на натоварване на SSD диска, за да балансира производителността, консумацията на енергия и амортизацията.

SSD дискът на Adata е проектиран така, че да позволи лесна интеграция на 256-битовото AES кодиране и Agile корекция на грешките. Виртуалното възстановяване предоставя допълнителни нива на защита в случай на загуба на данни.

SU700 ще се предлага във варианти от 120GB, 240GB, 480GB и 960GB, като всеки един от моделите постига MTBF (средно време до повреда) от 2 милиона часа. 960-гигабайтовата версия също така разполага с TBW (записани терабайти) рейтинг от 560TB, гарантиращи дълъг живот на SSD устройството. SU700 е придружен от 3-годишна гаранция.

Коментар