AMD обяви Radeon Pro интеграция с VMware

Многопотребителската виртуализирана графика AMD MxGPU вече поддържа VMware vSphere 6.0 и по-нови версии

Нови настройки на графичните карти Radeon Pro за VMware позволяват на системните администратори да конфигурират VDI среда, да осигурят виртуални GPU към съществуващите виртуални машини и да активират стотици професионални потребители само с няколко щраквания на мишката – в зависимост от броя GPU в системата.

Многопотребителската виртуализирана графика на AMD – MxGPU  (Multiuser GPU), първото в света хардуерно решение за виртуализирани GPU, вече поддържа VMware vSphere 6.0 и по-нови версии. MxGPU осигурява до 35% по-висока производителност в SolidWorks, до 38% по-висока производителност в PTC Creo и до 156% по-висока производителност в Siemens NX, съобщиха от AMD.

Настройката е максимално улеснена. Новите Radeon Pro Settings за VMware са безпроблемно интегрирани във VMware vCenter, което позволява удобно управление на физическите GPU на ниво хост и информационен център с опростен и интуитивен интерфейс.

В допълнение, AMD предлага един унифициран драйвер – Unified Radeon Pro Software Enterprise Driver 17.Q1.1, с който потребителите могат безпроблемно да работят със сертифицираните приложения на физически и виртуални машини.

Подобрена е също така сигурността. Хардуерно-базираното виртуализационно решение на AMD прави още по-трудно за хакерите да направят пробив на хардуерно ниво, тъй като възможността за споделяне на GPU е вградена директно в силиция. Това прави решението по-защитено от софтуерната виртуализация.

AMD се движи в посока облачна графика. През март компанията обяви сътрудничество със Citrix за осигуряване на MxGPU поддръжка за Citrix HDX 3D Pro, а сега – интеграция и с VMware vCenter. Предприятията могат да инсталират AMD MxGPU виртуализирана графика на редица сървърни платформи от Dell, HP Enterprise и Supermicro.

Коментар