Adidas подготвя серийно производство с 3D печат

Adidas представи тази седмица маратонки с подметка, отпечатана на 3D принтер

Adidas планира да започне серийно производство на маратонки с технология на 3D печат в партньорство с американската компания Carbon, инвеститори в която са General Electric и Google, предаде Ройтерс.

И досега 3D печатът се използваше в производството на обувки, но само за специални модели за спортисти или в ограничени партиди за демонстрация. Но Adidas иска да внедри технологията в масовото производство.

Компанията представи тази седмица нов модел маратонки с подметка, отпечатана на 3D принтер, които ще излязат на масовия пазар през следващата година. Технологията на Carbon ще обезпечи качество, което не отстъпва на серийното леене на полимери под налягане.

Производителността и себестойността на 3D печата са напълно подходящи за серийно производство. Предимство на технологията също така е по-високата скорост при усвояване на производството на нови модели.

Първоначално Adidas ще произвежда партиди от еднакви маратонки, но с течение не времето технологията ще се развие до такава степен, че ще стане възможно изготвянето на модели по индивидуална поръчка.

Коментар