Tick42 разширява екипа си за проекта Glue for Office

„Софтуерът трябва да е нещо просто и лесно за използване, а това изисква истинско майсторство от страна на софтуерните екипи”, казва Лесли Спайро, съосновател и CEO на компанията Tick42

България има кадърни софтуерни специалисти и дори хора, които нямат никакъв опит в писането на софтуер, но са преминали специализирано обучение по програмиране, работят усърдно и здраво и се справят забележително добре на това поприще.

Тенденцията е благодатна за компаниите, разработващи специализирани приложения. От друга страна, самите разработчици имат много богат избор от фирми, в които могат да реализират своя потенциал, коментира пред TechNews.bg Лесли Спайро, съосновател и CEO на компанията Tick42 по време на форума Bulgaria Web Summit.

Tick42 има офис у нас от 15 години. В момента в компанията работят около 50 софтуерни специалисти, но амбицията на ръководството е до края на 2017 година да удвои екипа.

„Tick42 е основана от разработчици. Аз и моите партньори – ние всички сме започнали кариерата си като разработчици. Ние приемаме разработчиците наистина сериозно”, сподели Спайро по време на форума. Това, според него, е важно условия софтуерните специалисти да се чувстват уважавани в една компания.

„Имаме нужда от много програмисти, които да се включат в нашия екип и да помогнат Glue for Office да се развива”, заяви Стоян Дамов, съосновател и CTO на Tick42

Неведнъж в Tick42 са постъпвали биографиите и на хора, които не са софтуерни експерти, но са преминали обучения чрез софтуерни курсове и академии, разказа Спайро. В момента няколко човека в екипа на компанията са минали именно по този път. Макар да нямат богат опит като софтуеристи, те работят много старателно и качествено и в резултат на това напредват забележително като софтуерни специалисти, подчерта Спайро.

Най-новият проект, по който работи Tick42, се казва „лепило” – Glue for Office. Тази софтуерна система интегрира уеб приложения с Word, Excel и Outlook в реално време. Съществена черта на проекта е, че от гледна точка на крайния потребител функциите са нещо много просто и лесно, но зад тази привидна лекота стои сложна програмна архитектура.

„За крайния потребител трябва да се мисли като за човек, който върши работа – а софтуерът му помага да свърши своите задачи”, обясни съоснователят на Tick42. Затова за него софтуерът трябва да е нещо просто и лесно за използване. Това обаче изисква истинско майсторство от страна на софтуерните екипи. Именно това е и предизвикателството, пред което се изправят всички участници в проекта.

В момента компанията търси за проекта си софтуерни експерти с познания и умения в областта на JavaScript, Java, Clojure, C ++, C # и .NET. „Имаме нужда от много програмисти, които да се включат в нашия екип и да помогнат Glue for Office да се развива”, заяви Стоян Дамов, съосновател и CTO на Tick42

Glue for Office вече е достъпен за разработчици и може да бъде свален от glue42.com. „Ще се радваме да получим обратна връзка, както и коментари и въпроси за софтуера”, допълни Стоян Дамов. Освен софтуерни продукти като „лепило”-то, Tick42 разработва и специализирани програмни проекти по заявка на клиенти.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар