Плащаме и през Мтел сметка покупки от Google Play

Клиентите на Мтел вече могат да купуват дигитално съдържание като игри, музика и приложения от Google Play Store и да заплащат за него чрез своята месечна сметка

Мтел предложи услуга за директно плащане чрез сметката на абоната при покупки в онлайн магазина Google Play Store. Новата услуга позволява закупуване на приложения и друго дигитално съдържание на обща стойност до 50 лева на месец.

Клиентите на оператора вече могат да купуват дигитално съдържание като игри, музика и приложения от Google Play Store и да заплащат за него чрез своята месечна сметка. Услугата се предлага без допълнително заплащане и е отворена за всички частни абонати – на абонамент и с предплатени карти.

Общата стойност на покупките в Play Store, които могат да бъдат направени в рамките на един месец, е 50 лева, а всички транзакции ще бъдат добавяни към месечната фактура на абонатите. При клиентите на предплатени карти сумата за направената покупка ще бъде приспадана от техния баланс.

Няма ограничение по отношение на броя на приложенията или другото платено съдържание, което потребителите могат да свалят. Клиентите ще могат да правят и плащания в самите приложения (т.нар. „In-App“ покупки), подчертаха от телекома.

Директното плащане при оператора предлага повече сигурност и удобство на потребителите, които използват устройства с операционна система Android. На клиентите вече няма да се налага да въвеждат номер на кредитна или дебитна карта и да рискуват сигурността на своите данни, посочиха от компанията.

Услугата за директни плащания на Мтел ще изисква еднократна първоначална регистрация, при която трябва да се направи плащане, докато устройството е свързано с мрежата на Мтел. Веднъж регистрал се, потребителят може да плаща в Google Play Store както през мобилната мрежа на Мтел, така и през Wi-Fi, когато е влязал със своя профил в Google.

За всяка извършена покупка клиентът получава електронна фактура на подадения имейл адрес с детайли за плащането. Тази фактура се изпраща от Google Play, уточниха от телеком оператора.

Коментар