“Изникна” трети основател на Google

Лицето Хюберт Ченг разпространи видео обръщение, в което се представя за трети основател на интернет компанията Google, редом с милиардерите Сергей Брин и Лари Пейдж.
Ченг твърди, че се е запознал с двамата основатели на най-голямата търсачка в интернет през 1997 година, когато е учил в Нюйоркския университет. Това е станало със съдействието на професор Раджив Мотвани от Станфордския университет.
Мотвани е знаел, че Ченг работи върху представяне на уеб страници във вид на граф и смята да приложи този математически модел в интернет търсенето. Ето защо професорът е решил да запознае Ченг с Брин и Пейдж, които са се интересували от тази тема.
Тримата са разработили съвместно механизъм за търсене и бизнес модел. Освен това са измислили име на компанията, начертали са план за развитие на Google и са проектирали системната архитектура, твърди Ченг.
По настояване на баща си обаче, Ченг е прекратил партньорството с Брин и Пейдж, за да се фокусира върху завършване на образованието си. По-късно, през 2002 година, той се е опитал да се свърже с шефовете на Google, но безуспешно.
Видео обръщението на кандидата за трети основател на Google засега не е коментирано нито от компанията, нито от професор Мотвани.

Коментар