Huawei не вижда бъдеще за смарт часовниците

Huawei се съмнява в перспективите на смарт часовниците. Компанията, която е сред водещите производители на смартфони, смята, че умните часовници нямат голямо бъдеще, пише South China Morning Post.

„Винаги се чудя защо въобще са необходими умни часовници, когато имаме смартфони”, каза Ерик Сюй Джъдзюн, генерален директор на Huawei, по време на международния форум Huawei Global Analyst Summit (HAS) в Шънджън.

Наскоро Huawei представи смарт часовника Watch 2 с пълен набор от функции за фитнес и комплект сензори за проследяване на физическа активност, но и със слот за сим карти и поддръжка на LTE за телефонни обаждания без използване на смартфон.

Ерик Сюй никога не е бил привърженик на подобни устройства, а изявлението му на форума идва в отговор на въпрос дали смарт часовниците са заплаха за смартфоните.

„Когато екипът на Huawei за смарт часовници ми разказва с въодушевление за своите нови идеи, не преставам да им напомням за това да отчитат има ли на пазара реална потребност от такива устройства”, допълва топ мениджърът.

Huawei досега не е разкривал данни за продажбите си на смарт часовници. Според повечето пазарни наблюдатели, на този пазар доминират Apple и Samsung. През 2016 г. са доставени 49,2 млн. смарт часовника и около 48,7 млн. фитнес гривни, по данни на IDC.

Като цяло, пазарът на смарт часовници расте не толкова бързо, колкото се очакваше. Според изследване на Forrester Research, голям част от потребителите, които са си купили умни часовници, впоследствие не ги използват.

Коментари по темата: „Huawei не вижда бъдеще за смарт часовниците”

добавете коментар...

  1. Петков

    Ако пазара няма потребност, но производителят вижда потенциал, маркетинга “създава” тази потребност

  2. :о)

    малоумно наложено от производителите решение, което хората реджектнаха…
    да са ви честити закриване на производствени мощности и заводи за глупости!

  3. :)

    Хъм, интересно. На пазара доминират фирми които не ползват Android Wear OS. Apple си ползват iOS а Samsung техният Tizen. Преди година ползвах за малко Мото 360 спорт и се разочаровах от бъгавият андроид. Сега с Galaxy Gear S3 Frontier съм изключително доволен.

  4. hokutoshinken

    По-добре гъвкави смартфони в стил Nokia morph които след сгъване да се слагат като гривна на ръката, а докато доживеем този момент ще ползваме умните часовници, след това няма да има смисъл от тях.

Коментар