Microsoft улеснява връщането на пари

Потребителите на Windows 10 и Xbox ще могат максимално лесно да си връщат парите за покупки на приложения и игри

Нова опция в политиката за възстановяване (refund policy) на Microsoft ще улесни потребителите на Windows 10 и Xbox да получават парите си обратно, без да се занимават със служители на компанията.

Когато потребителят влезе в своя акаунт и поиска възстановяване на сумата за дадено приложение или игра, парите ще се трансферират в акаунта му в рамките на 24 часа, без да се изискват други действия.

Новата функционалност идва в отговор на желанията на потребителите на Windows 10 и Xbox, уточнява Microsoft в изявление до членовете на Insider програмата. Скоро те ще могат да получават по възможно най-лесния начин обратно парите си за дигитални покупки като игри и приложения чрез account.microsoft.com.

Опцията ще стане достъпна с пускането на бъдещите ъпдейти. Потребителят влиза в своя Microsoft акаунт, след това в секция Payment & Billing, отваря Order History и просто кликва върху „Request a refund” за конкретно приложение или игра.

Трябва да са налице няколко условия, за да си върне потребителят парите. Той трябва да направи искането в рамките на две седмици след покупката и да е ползвал приложението или играта по-малко от 2 часа.

Освен това не всички приложения и игри ще предлагат подобна автоматизирана възможност за връщане на парите. Най-вероятно Microsoft ще позволи на разработчиците сами да решават дали да предложат опцията за своите продукти.

Новата опция все още не е достъпна за Windows 10 и Xbox One. В момента Microsoft тества функционалността и засега няма информация кога точно опцията ще бъде активиране за ползване от потребителите.

Коментар