Нова RAM памет разсейва по-ефективно топлината

Нова технология решава по по-ефективен начин проблема с генерираната топлина от модулите памет в компютрите. Corsair, водещ играч на пазара за високопроизводителни памети, обяви RAM, която работи на по-ниска температура и с по-високи скорост и надеждност.

В основата на подобрението е технологията DHX (от Dual-path Heat Xchange). Тя ще се използва в най-новите модули на Corsair от серията XMS2 Dominator. Революционната, по думите на компанията, технология позволява производството на най-бързите в света двойка модули с капацитет по 1 гигабайт.

Новата памет използва вентилатор, който значително увеличава циркулацията на въздуха през модулите. Технологията DHX разсейва по-ефективно топлината и така поддържа по-ниска температура на модулите, което пък позволява увеличаване на бързодействието и надеждността на паметта.

Традиционните системи за охлаждане се разполагат на задната част на модулите памети, без да осигуряват директен път за топлината от повърхността им. Новата технология на Corsair използва два пътя за отвеждане на топлината от паметта, за да постигне значително подобрение.

Модулите DHX XMS2 Dominator се предлагат заедно с EPP профили, разработени съвместно с Nvidia, които улесняват овърклокинга за компютърните ентусиасти.

Новите памети са достъпни на пазара от началото на септември, по информация от дистрибутора Солитрейд. Цените варират от 380 до 650 долара за различните модули, а вентилаторът струва около 25 долара.

Коментари по темата: „Нова RAM памет разсейва по-ефективно топлината”

добавете коментар...

  1. Stan

    Цената малко ме притеснява, не малко – а много, по-точно казано…

Коментар