Информационно обслужване АД минава на Windows 10

До края на годината 75% от устройствата в Информационно обслужване АД ще работят под управление на Windows 10

Държавната компания „Информационно обслужване“ АД започва поетапно интегриране на Windows 10. Очаква се до края на 2017 г. 75% от устройствата в дружеството да преминат към новата операционна система.

Голяма част от процесите на „Информационно обслужване“ АД са свързани с държавните институции и работа с лични данни, вкл. по време на национални и регионални избори. За да обезпечи защитата на информацията, дружеството стартира процес по интегриране на Windows 10, която е най-сигурната операционна система към момента, посочиха от компанията.

„Oткакто решихме да преминем към Windows 10, като част от структурирана програма за подмяна на хардуера в цялото дружество, можем наистина да се възползваме от пълното портфолио от решения и продукти за сигурност и защита на Майкрософт,“ каза Людмил Димитров, заместник-директор ИКТ в „Информационно обслужване“ АД.

„Харесваме и контрола върху потребителския интерфейс, който операционната система ни предоставя. По този начин можем да настроим даден хардуер според дейностите, за които ни е нужен. От друга страна, благодарение на подобрената система за управление на вътрешните процеси, имаме по-голям контрол върху физическите и виртуалните ни машини“, допълни Димитров.

„Информационно обслужване“ АД извършва услуги по системна интеграция на информационни системи в централната и местните администрации, разработва, внедрява и поддържа технологични решения. Дружеството отчете 1,45 млн. лв. печалба за 2016 г.

Коментари по темата: „Информационно обслужване АД минава на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Стефан Димитров

    Браво.

  2. кольо

    офф: “Харесваме и контрола върху потребителския интерфейс, …”

  3. Петър

    Нашата частна компания пък поетапно преминава от Windows към Linux. И от .net към node.js.

  4. Anonymous

    Никой не я пита Държавната компания .
    Държавата си има собственик които не живее в европа.

  5. Mnogo tujno

    Майкрософт и сигурност е като дялов и евангелие – несъвместимо, просто да питат чичо Гугъл ако не вярват. Ако искат повече сигурност, да вземат да сменят 50% от устойствата с Debian/Ubuntu/CentOS

  6. Mnogo tujno

    Мите, за фирми никога не е било безплатно (както примерно при домашните потребители). Фирмите (по-големите и държаните) ползват договори за по 3 или повече години, където всичко им е безплатно ако е включено в пакета и ако договора е валиден

  7. Mnogo tujno

    OMG !

  8. Димитър Иванов

    А защо не преминахте докато беше безплатно?

Коментар