Михаил Вълков оглави Софтуерната Телерик Академия

Академията има потенциал да бъде ключов партньор на всички компании в България, заяви Михаил Вълков

Михаил Вълков се присъединява към екипа на образователната организация Телерик Академия, която разширява и надгражда традиционното обучение в сферата на дигиталните технологии. Той ще заеме новосъздадената позиция на генерален мениджър на една от дивизиите на Академията – Софтуерната Телерик Академия.

В новата роля и заедно с основателите на Академията, Михаил ще отговаря за стратегическото развитие на обученията за подготовка на младши таланти и изграждането на програми, които да адресират потребностите на всички организации в индустрията.

Михаил, който е и сред първите служители на Telerik, разполага с над 17 години опит в изграждането и управлението на големи инженерни екипи и разработката на софтуерни решения, използвани от компании от Fortune 500. От 2004 г. до 2017 г. той заема различни ръководни позиции в Telerik и играе ключова роля за развитието на продуктовото портфолио на компанията.

„Неговата технологична експертиза и дългогодишния му опит ще ни помогнат да задълбочим и разширим програмата на Софтуерната Телерик Академия, като включим технологии и компетенции, които вече да адресират нуждите на цялата индустрия“, коментира Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

Михаил ще отговаря за дългосрочната стратегия на една от основните програми на организацията – за подготовка на младши дигитални специалисти и софтуерни инженери, насочена към студенти и експерти, търсещи възможност за преквалификация.

Основен негов фокус ще бъде разширяването на предлаганите обучения в съответствие с водещите технологични тенденции и търсените от бизнеса умения и компетенции. На новата си позиция Михаил ще ръководи и екипа от технологични трейнъри на организацията.

„Като изцяло независима организация, Академията има потенциала и пълната свобода да бъде ключов партньор за всички компании в България и да осигури устойчиво решение на недостига на добре подготвени кадри. Разполагаме с нужните умения, екип и база и стъпка по стъпка ще вървим именно в тази посока“, коментира назначението си Михаил Вълков.