OLED телевизорът Bravia A1 излиза в Европа през май

Дизайнът на A1 елиминира всякакви видими стойки и колонки

Първите OLED телевизори на Sony ще излязат на пазара в Европа през май, съобщиха от японската компания. Моделите идват с изключителни контраст и нива на черно, звукова технология Acoustic Surface и уникален дизайн „без стойка”.

OLED телевизорите Bravia A1 използват процесор 4K HDR  X1 Extreme на Sony. С над 8 милиона самозапалващи се пиксела, който разширява възможностите на OLED, като предоставя 4K HDR картина.

Sony пусна за първи път OLED телевизори още през 2007 г. – това беше моделът XEL-1 с 11-инчов екран, който беше изключително постижение за времето си. Сега компанията лансира на пазара новия Bravia A1 OLED с безпрецедентно качество на изображението и изкусен Acoustic Surface звуков дизайн.

Като се възползвай от липсата на задна подсветка в структурата на OLED дисплеите, Sony разработи нова Acoustic Surface звукова технология, която излъчва силен звук от самия екран. Благодарение на оригиналния дизайн, целият екран резонира със звук – това позволява обединяване на картина и звук и е непостижимо за стандартните телевизори.

Уникалният дизайн на Bravia A1 интегрира мощен събуфър и система за управление на кабелите

За разлика от традиционните LED екрани, при които звукът излиза от долната част или отстрани, A1 слива картината и звука, при което гласовете изглеждат сякаш наистина идват директно от персонажите, а експлозиите – направо от екрана. Отпадат традиционните високоговорители, които обикновено се намират отстрани или под телевизора.

Дизайнът на A1 елиминира и всякакви други видими стойки или колонки, за да няма нищо, което да отвлича вниманието от картина. Уникалният дизайн включва мощен събуфър и система за управление на кабелите.

Bravia A1 поддържа характеристиката HDR (High Dynamic Range) за висок контраст с богати, ярки цветове. Процесорът 4K HDR X1 Extreme допълнително подобрява точността на цветовете, контраста и чистотата на образа и поддържа HDR10, HLG1 и Dolby Vision.

Bravia A1 се отличава с безпрецедентно качество на изображението и изкусен звуков дизайн

Мощта на процесора 4K HDR X1 Extreme дава възможност дори съдържание, което не е HDR, да бъде подобрено до такова с почти 4K HDR качество чрез обектно-базирана HDR ремастър технология, която може да улови, анализира и оптимизира всеки обект в картината и да подобри цялостния контраст.

OLED телевизорите Bravia A1 идват с платформа Android TV, която дава достъп до филми, игри, телевизионни предавания и хиляди приложения от Google Play, Netflix, Amazon Video, YouTube и други източници.

Цените на Bravia A1 започват от 7999 лв. за модел KD-55A1 с диагонал 55 инча, докато 65-инчовият KD-65A1 струва 10 999 лв. Телевизорите са достъпни за предварителна поръчка от избрани оторизирани дилъри в Европа и ще бъдат налични в магазините в началото на май 2017 г.

Коментари по темата: „OLED телевизорът Bravia A1 излиза в Европа през май”

добавете коментар...

  1. иво

    Това си е чисто LG в корпус на Сони,даже това с саунда “Acoustic Surface” е разработка на ЛГ ….

  2. иво

    Това си е чисто LG в корпус на Сони,даже това с саунда “Acoustic Surface” е разработка на ЛГ ….

    1.”https://technews.bg/article-96144.html#.WGzNaHEaBK8.facebook”
    2.”https://www.youtube.com/watch?v=v6USBb5N0-w”

Коментар