Уеб платформа прогнозира имотния пазар

SmartScope обединява иновативни технологии като машинно обучение, изкуствен интелект и обработката на големи масиви от данни

Иновативна платформа, създадена от българската фирма Грайнд Уеб Студио, прогнозира имотния пазар във Великобритания. С нейна помощ местните компании за недвижима собственост откриват предварително имотите, които има вероятност да бъдат пуснати в продажба.

SmartScope е създадена за едноименната британска онлайн компания. Платформата обединява някои от най-иновативните технологични сегменти като машинно обучение, изкуствен интелект и обработка на големи масиви от данни (big data).

Базирана на „облачна“ архитектура, SmartScope използва мощен алгоритъм за машинно обучение, чрез който анализира данни за хиляди променливи, отнасящи се до домакинствата във Великобритания. На база на това тя може да прогнозира с висока степен на прецизност кои домакинства има най-голяма вероятност да продадат своите имоти през следващите 180 дни.

Платформата, създадена специално за пазара на недвижими имоти, позволява на фирмите от бранша да увеличат значително процента на сключените сделки от всичките си обаждания към потенциални клиенти.

„Уеб технологиите отдавна не са просто създаване на работещи сайтове. През последните години секторът се променя динамично под влиянието на сегменти като машинното обучение, виртуалната реалност и обработката на големи масиви от данни. Това прави проектите много по-комплексни и по-интересни”, коментира Ивайло Кармазов, съосновател на Грайнд Уеб Студио.

Компанията има стотици реализирани интернет проекти в България, Великобритания, САЩ и други страни, а сред клиентите й са имена като Google, американският телеком AT&T и застрахователното дружество Generali.

Уеб платформата SmartScope е част от бързо развиващия се технологичен сегмент “Predictive Marketing” (прогнозен маркетинг), който позволява на компаниите да използват различни показатели, за да прогнозират поведението на клиентите и възможността да вземат решение за покупка в бъдеще.

Коментар