Apple направи безплатни приложенията iWork и iLife

Приложенията от офис пакета iWork на Apple вече са напълно безплатни

Всички приложения от офис пакета Apple iWork и програмите за обработка на аудио и видео iLife вече се предлагат безплатно. Досега потребителите плащаха за тях между 5 и 20 долара, но не и при покупка на нови устройства.

Приложенията iMovie, Numbers, Keynote, Pages и GarageBand за платформи macOS и iOS са достъпни безплатно в App Store, съобщи CNBC. Доскоро iMovie и GarageBand за iOS струваха по 5 долара, а Pages, Keynote и Numbers – по 10 долара. iMovie и GarageBand за macOS се продаваха съответно за 15 и 5 долара, докато Pages, Keynote и Numbers имаха цени по 20 долара.

За купувачите на нови устройства от Apple приложенията iLife и iWork са безплатни още от 2013 г. Освен това те идваха предварително инсталирани на iPhone и iPad с по-голям обем вътрешна памет. Във всички останали случаи тези приложения бяха платени.

Пакетът iWork се явява аналог на Microsoft Office и включва приложения за работа с текстове, таблици и презентации. Всяко от приложенията може да се ползва както в iOS, така и в macOS среда, с възможност за безпроблемно превключване между двете платформи по време на работа.

Коментар