Нова услуга конвертира гласовата поща в SMS

Компанията за мобилни технологии VoxSciences представи услуга, която доставя гласовите съобщения под формата на текстови съобщения или електронни писма. Решението спестява на потребителите досадното проверяване и прослушване на гласовата поща.
Услугата, която вече е достъпна във Великобритания, използва технологията Virtual Engine for Recognition of Basic Speech (Verbs), или виртуална машина за разпознаване на основна реч, за да преобразува гласовите съобщения в прост текст за изпращане като SMS или имейл.
Услугата може да се активира от уеб сайта на VoxSciences и не изисква допълнително изтегляне на софтуер, за да се ползва. Не е нужно също така потребителите да променят мобилния си апарат, мобилен номер или мобилен оператор – услугата е съвместима с различни мрежи и устройства, твърдят от компанията.
Според VoxSciences, въпреки че точното преобразуване на речта в текст е доста трудно, тяхната система Verbs е способна да се учи и да се усъвършенства, като конвертира повечето потребителски гласови пощи.
Конкурентната глас-към-текст услуга, предлагана от SpinVox, е активна на местния пазар от 2005 г. През март тази година интернет изданията на Острова съобщиха, че инвестиционният гигант Goldman Sachs инвестира в частен фонд за 100 млн. щатски долара, за да финансира SpinVox.

Коментар