Външен твърд диск е дебел само 5 мм

Компанията Buffalo обяви най-малкия външен твърд диск. Устройството MiniStation Shinobi е с дебелина само 5 мм, но с бързодействие на професионално ниво, твърдят от производителя.
С новия модел компанията оспорва първенството на Seagate за най-малък портативен твърд диск в света. Buffalo е интегрирала в устройството своята технология TurboUSB, която осигурява 20% по-бързи скорости на трансфер, в сравнение със стандартните външни дискови устройства.
MiniStation Shinobi може да се присъедини към USB портовете както на РС-та с Windows, така и на Mac компютри. Предлага се в два варианта с капацитети 30GB и 60GB и идва със собствена система за кабелно управление.
Устройството включва 1.8-инчов твърд диск със скорост 4200 об./мин. и тежи около 60 грама.
MiniStation Shinobi не изисква от потребителите да носят още един захранващ адаптор, тъй като ползва захранване от USB шината.
Buffalo разпространява диска със своя софтуер SecureLockMobile, който предлага защита на данните дори в случаите, когато устройството е загубено или откраднато.
Очаква се продажбите на MiniStation Shinobi да започнат през октомври. Цената за модела с 30 GB ще бъде $119.99, а версията с 60 GB ще струва $169.99.

Коментар