Онлайн услугата Digg.com привлече финансиране за локализации

Популярната онлайн услуга за генерирано от потребителите съдържание Digg.com привлече финансиране в размер на 28,7 милиона долара. Част от средствата за развитие, предоставени от компанията Highland Capital Partners, ще бъдат вложени в създаване на локализирани версии на услугата.
Основаната през 2004 година Digg.com дава възможност на потребителите да добавят кратки резюмета с връзки към източниците на интересни публикации в интернет пространството. Посетителите на Digg оценяват публикациите и събралите най-висок рейтинг се появяват на началната страница.
С привлеченото финансиране собствениците на услугата ще търсят изява на международния пазар. Очаква се до декември следващата година Digg.com да увеличи персонала си от 75 на 150 души.
Една от посоките за развитие е пускането на локализирани версии на Digg. Ще бъде подобрена също инфраструктурата на услугата, предвижда се и разширение на нейните възможности.
До този момент в Digg.com са налети 40 милиона долара от инвеститори като Greylock Partners, Omidyar Network и SVB Capital. Аудиторията на сайта достига 30 милиона уникални посещения на месец.
Подобни на Digg.com проекти се развиха бурно и в България. Svejo.net, Dao.bg и Pipe.bg са сред най-популярните сайтове, работещи на този принцип.

Коментар