Неограничена услуга за музика пуска Sony Ericsson

Компанията Sony Ericsson, един от водещите производители на мобилни телефони, пусна услуга за неограничено сваляне на музика. PlayNow plus ще позволи на потребителите да откриват, свалят, пускат и препоръчват музика директно по мобилната мрежа.
Услугата осигурява достъп до милиони песни от най-големия музикален каталог за даунлоуд, съобщиха от компанията.
Sony Ericsson си партнира с Omnifone и има подписани лицензионни договори с всички водещи музикални лейбъли, вкл. EMI, Sony BMG, Universal Music Group и Warner Music, както и с хиляди местни музикални лейбъли.
Мултимедийната услуга PlayNow arena стартира в края на август в скандинавските страни, като през четвъртото тримесечие ще бъде пусната и във Великобритания, Холандия, Белгия, Австрия и Швейцария.
PlayNow plus осигурява 1000 от последните най-популярни национални и международни песни, инсталирани предварително, и достъп до още милиони други парчета.
Освен че ще могат да подбират песни измежду милионите парчета на телефона си, потребителите ще разполагат и с PC плейър за компютъра.
Услугата ще стартира в Швеция в мрежата на оператора Telenor през последното тримесечие на тази година. В първата четвърт на следващата година ще бъде бъде пусната и в други държави.
Първите телефони с PlayNow plus ще са от специалната серия Sony Ericsson W902 Walkman. Хендсетите имат 5-мегапикселова камера с авто фокус, 8GB памет и качествен звук.
При изтичане на абонамента потребителите ще запазят голяма част от най-слушаните от тях песни и ще могат да ги пускат на всякакъв MP3 плейър.

Коментар