Биткойн превиши исторически максимум от $1400

Признаването на биткойн за законно платежно средство в Япония оскъпи рязко криптовалутата

Стойността на виртуалната валута биткойн (bitcoin) достигна историческия максимум от над 1400 долара. В първия ден на май един биткойн струваше 1437 долара, предаде Ройтерс.

За една година криптовалутата утрои стойността си. Поскъпването от последните дни се обяснява с признаването на биткойн за законно платежно средство в Япония, което доведе до рязко повишаване на търсенето.

По данни на сайта Cryptocompare, който анализира използванетко на биткойн по целия свят, през последното денонощие около 50% от обменните операции с криптовалутата са били между биткойн и йена.

Върху курса на биткойн повлия и въвеждането на строги правила за обменните пунктове в Китай, които ги задължиха да взимат комисионна. Китайското правителство е обезпокоено, че биткойн може да се използва за спекулации и пране на пари.

При сегашния курс на биткойн, сумарната стойност на криптовалутата в обращение приближава 25 млрд. долара. За сравнение, през декември миналата година стойността на биткойните в обращение възлизаше на около 14 млрд. долара.

Коментари по темата: „Биткойн превиши исторически максимум от $1400”

добавете коментар...

  1. Додо

    Да, ама това за спекулациите и прането на пари въобще не звучи добре!

  2. Anonymous

    интернет БАЛОН в който е настояще_бъдещето.

  3. Българин

    Биткоина е хубаво нещо.

Коментар