Windows 10 S не допуска конкурентни браузъри

Новата операционна система Windows 10 S, представена вчера от Microsoft за нуждите на образованието, ще изпълнява само приложения от онлайн магазина Windows Store.

Поради наложеното ограничение, потребителите на платформата няма да могат да инсталират приложения от рода браузъра Chrome и ще трябва да се задоволят с браузъра по подразбиране – Edge на Microsoft.

Но дори Google да предложи версия на Chrome за Windows Store, или в каталога да се появи друг конкурентен браузър, Windows 10 S няма да позволи на потребителите да променят браузъра по подразбиране.

Нещо повече, Windows 10 S свежда опциите за избор на търсеща машина само до фирмената търсачка Bing. Все пак има една вратичка за изход от тази ситуация и това е възможността за ъпгрейд до версия Windows 10 Pro за сумата от 49 долара.

Платформата Windows 10 S е насочена основно към сектора на образованието, така че е разбираем стремежът на Microsoft да приобщава учениците приоритетно към своите услуги.

Същевременно, Microsoft обяви вчера и Surface Laptop – мобилен компютър с Windows 10 S и възможност за безплатен ъпгрейд до Windows 10 Pro за определен период от време. Очевидно компанията иска да насърчи по този начин продажбите на новия си лаптоп.

Коментари по темата: „Windows 10 S не допуска конкурентни браузъри”

добавете коментар...

  1. haha2

    @до KD
    Подкрепям!

  2. до KD

    Tи си им счетоводител ли?
    пари направиха от яко реклама и ‘иновацията’ тъчскрийн! + безмозъчното US/ROW общество …

  3. Cybercop

    @Кд : Милиардите ги направи креативността на Джобс. Сега, просто са прекалено големи за да потънат бързо.

  4. до Ванкката

    А ти иване с какви “спецовски дипломи/цертификати” ще ни впечатлиш та да докажеш своята компетентност в компютърните среди? или си научил hello world на c++, питон, жава?:))

  5. Кд

    Дали? Епъл така направиха милиарди

  6. Cybercop

    Няма да стане така. Популярност с ограничения не се изгражда. Редовните статии, колко ресурси икономисва бяха по- приемливи. С тези мерки, направо си плащат за реклама на Google продуктите.

  7. Иван

    Тук обикновено се изказват големите спецове!
    И обикновено проблем все им е Майкрософт.

  8. Жоро

    смешници 🙂

  9. Жоро

    тъър так так тъъър так… изтАрвахми коня коняяяя

  10. nope

    фирмената търкачка Bing??

Коментар