Adata SD700 – компактен, лек и здрав външен SSD диск

Цифровото ни ежедневие генерира все повече и повече данни, съхранението и достъпът до които стават проблемни, ако не разполагаме с удобни решения за тази цел. Обемът от снимки, видеоклипове, музика, документи и друго съдържание расте лавинообразно, а нуждата от бърз достъп до личната и служебна информация от всяко място и по всяко време става все по-належаща.

Хората днес имат широк избор от технологични възможности за удобно съхранение и достъп до данните си. Изборът опира до конкретните нужди и предпочитания. Несъмнено флаш-базираните носители като USB стикове и външни SSD (полупродникови, твърдотелни) дискове остават едни от най-актуалните и предпочитани решения, поради няколко свои предимства.

Компактният външен диск SD700 на компанията Adata – добре известен производител на памети, сторидж устройства и аксесоари, със силни присъствие на българския пазар – се явява отлично решение за нашите данни. Това устройство е леко, достатъчно малко, за да се побере в джоба, има голям капацитет за съхранение и е много бързо.

Първото впечатление от SD700 е усещането за компактност и здравина. Дискът има квадратна форма с гумено покритие от всички страни, което го предпазва от износване и повреди при падане, удари и други физически въздействия. Можете да носите това устройство навсякъде със себе си – в джоба или чантата, без да се притеснявате постоянно дали няма да го повредите.

SD700 е изключително здраво и устойчиво на въздействия устройство за съхранение, благодарение на своя многослоен защитен корпус и липсата на движещи се части. Дискът е удароустойчив в съответствие с американския военен стандарт MIL-STD-810G516.6, а това означава, че е изключително надежден при изпускане и нараняване и може да се ползва при екстремни условия.

Нещо повече, SD700 отговаря на строгите изисквания на стандарта IP68 за водо- и прахоустойчивост – така например, дискът на Adata ще остане работоспособен дори след потапяне във вода на дълбочина до 1,5 метра за 60 минути. Освен здрав и устойчив, този компактен сторидж тежи само 100 грама, работи абсолютно безшумно и без нагряване.

Изброените дотук качества донесоха на устройството на Adata престижната награда iF Design Award, която вече повече от 60 години се явява е едно от най-разпознаваемите в света отличия в областта на продуктовия дизайн.

SD700 може да побере до 1 терабайт (TB) данни, като е достъпен и във варианти с 256 и 512 гигабайта (GB) – предостатъчно за преносима колекция от медийно съдържание и архив на важните документи. Устройството се свързва безпроблемно към USB порта на компютри под Windows, Mac OS X и Linux, както и към мобилните джаджи под управление на Android.

Високата скорост – до 440MB/s при четене и до 430MB/s при запис, е обезпечена от бърза 3D NAND флаш памет и интерфейс USB 3.1. Това означава, че един средноголям Full HD филм с обем около 5GB се прехвърля за около 26 секунди, или за по-малко от половин минута при наличие на бърз порт USB 3.1 порт на компютъра или мобилното устройство. Разбира се, дискът е съвместим и с по-старите USB портове, но скоростта в този случай намалява, поради ограничението на самия интерфейс.

SD700 може да се използва в най-различни сценарии, вкл. за бекъп на важната информация на компютъра или като преносима памет с голям обем за колекциите от развлекателно и друго съдържание. Работата с външния диск е улеснена максимално от фирменото приложение HDDtoGO, което е достъпно за изтегляне безплатно от сайта на Adata и поддържа безпроблемно синхронизиране на файлове и папки между компютъра и SD700.

HDDtoGO дава също възможност за бекъп на електронната поща и синхронизиране на отметките в браузъра, поддържа сигурен логин и функция за изтриване на всички следи от сърфирането в интернет, защита на достъпа до данните с парола, заключване на РС-то и други възможности. Инсталирането на софтуера е максимално улеснено и няма да затрудни дори и начинаещите потребители.

В заключение, Adata SD700 се явява едно съвременно, модерно и компактно решение за преносим сторидж, което се отличава със здрав дизайн, надеждност, бързодействие и удобство за използване. Дискът ще се предлага у нас в две цветови комбинации – изцяло в черно и в черно и жълто – на цена около 275 лв. с ДДС за модела с обем 256GB.

Коментар