DDoS коства на големите фирми средно по $2,5 млн.

Близо половината от засечените DDoS атаки са били с интензивност от над 10 гигабита в секунда

Кибератаките от типа DDoS, водещи до отказ на сайтове и уеб услуги в резултат на претоварване, могат да имат разрушителен характер и да струват твърде скъпо на бизнеса. Загубите от тях възлизат средно на 2,5 млн. долара за големите организации, сочи изследване.

Наблюдава се нарастване на силата на DDoS атаките през 2017 г., според доклада на Neustar – компания за информационни услуги в реално време. Близо половината от засечените атаки са били с интензивност от над 10 гигабита в секунда (Gbps), докато 15% са достигнали 50 Gbps, което е два пъти повече отколкото през миналата година.

849 от всички 1010 анкетирани организации са били подложени на DDoS атаки, което показва, че хакерите не се целят само в специфични индустрии, както правеха това в миналото. DDoS атаките вече са широко разпространени сред всички типове компании.

43% от организациите докладват за претърпени загуби от DDoS в размер на най-малко $250 хиляди на час, като на повече от половината фирми са били необходими поне 3 часа, за да засекат атаката. При 40% от анкетираните времето за реакция е било най-малко 3 часа.  

Коментар