Хиляди модератори срещу насилието във Facebook

Facebook ще увеличи щата си от модератори с 3000 души след поредните случаи на насилие, излъчвани директно онлайн, обяви вчера основателят на мрежата Марк Зукърбърг.

Както и други социални мрежи, Facebook позволява на потребителите да излъчват в реално време, онлайн, а не само да публикуват вече създадено видео. От тази възможност обаче все по-често се възползват хора с нездрава психика.

След поредица от случаи на излъчвано насилие в мрежата, вкл. от хора, които се самонараняват, шефът на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че социалната мрежа ще се бори с това явление. Това, разбира се, не е лесна задача, като се има предвид, че аудиторията на мрежата вече достига 1,9 млрд. души.

Facebook ще се опита да предпази потребителите от онлайн транслации и видео с насилие. В рамките на една година мрежата ще увеличи щата си от модератори с 3000 души. Така общият брой на модераторите ще достигне 7500 души.

Зукърбърг се надява, че подобна мярка ще помогне на най-голямата социална мрежа да реагира по-добре на критични ситуации. В случаите на насилие Facebook или ще оказва помощ – например, като съобщи на полицията, или ще блокира публикации с подобно видео.

Коментари по темата: „Хиляди модератори срещу насилието във Facebook”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Министерство на Истината

Коментар