Collabora Online 2.1 пренася работата в браузъра

Collabora Online позволява достъп и редактиране на документи в уеб браузъра

Достъпна е нова версия на облачния корпоративен пакет Collabora Online 2.1, който пренася възможностите на Libre Office в браузъра. Версията добавя много нови характеристики и подобрения, съобщиха от британския разработчик Collabora Productivity.

Collabora Online позволява достъп и редактиране на документи в уеб браузъра. Пакетът е съвместим с основните файлови формати за текстови документи, електронни таблици и презентации и може да се интегрира лесно в съществуващата инфраструктура, с пълен контрол на данните – локални и в облака.

Версия 2.1 стъпва на наскоро излезлия корпоративен офис пакет Collabora Office 5.3, като предлага подобрена интероперативност и мащабируемост, с по-малко използване на системни ресурси като памет, процесор и комуникации.

Разработчикът съобщава също за редица функционални подобрения по отношение на локализация, проследяване на промени в документите, обработка на големи електронни таблици с до половин милион реда, както и за нов „отзивчив” дизайн.

Collabora Online е пакет за мащабни внедрявания с дългосрочна поддръжка и актуализации. Демо версия е достъпна на сайта на проекта. Едновременно с версия 2.1 излезе и Collabora Online CODE, предназначен за разработчици.

Коментари по темата: „Collabora Online 2.1 пренася работата в браузъра”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Честито, бъгав офис вече и в браузъра

Коментар