Google подсили антифишинг системата в Gmail

Обновена антифишинг система ще предпазва Android потребителите на Gmail

Google обнови тази седмица антифишинг филтрите в електронната поща Gmail. Те вече издават по-строги предупреждения към потребителите, за да ги предпазят от посещения на злонамерени уебсайтове.

Обновената антифишинг система в момента се разпространява на Android устройствата. В своя блог Google пояснява, че при клик върху подозрителен линк в Gmail, технологията ще алармира с предупреждение:

„Сайтът, който се опитвате да посетите, е идентифициран като фалшив и има за цел да ви подведе, за да разкриете финансова, лична или друга чувствителна информация”.

Разбира се, потребителите ще могат да заобиколят системата и да посетят адреса, тъй като самият Google признава, че са възможни погрешни аларми. Все пак, компанията се надява, че подобни предупреждения ще направят потребителите по-ангажирани и по-внимателни за действията си онлайн.

Новата система идва в отговор на скорошна фишинг атака в Gmail, която подвеждаше потребителите да разкриват информация, като кликнат върху привидно легална връзка в Google Docs. За щастие тази заплаха бе смекчена през последните няколко дни.

Коментар