Microsoft пуска Vista до повече тестери

Повече потребители и партньори официално ще тестват последната бета версия на операционната система Windows Vista. Това става ясно от плановете на Microsoft, обявени във вторник, да разшири тестващата база на дългоочакваната операционна система.
Миналата седмица софтуерният гигант пусна версията Vista RC1 (Release Candidate 1), за която се смята, че е последна преди финалния продукт. Вчера компанията съобщи, че ще отвори отново своята програма CPP (Customer Preview Program) за записване на нови членове. Целта е да се даде възможност на повече специалисти да тестват новата операционна система.
Завършеният вариант на Vista се очаква да излезе на пазара през ноември, но само за големи клиенти. Системата ще бъде масово достъпна от януари следващата година, според плановете на Microsoft.
Разширението на програмата CPP ще позволи на разработчици и ИТ професионалисти, които нямат достъп до версията RC1 през други канали, да получат кода и да тестват системата. В рамките на програмата, кода на системата ще получат и ентусиасти, за да тестват различните сценарии, които Vista позволява.
Цените на новата ОС ще бъдат сравними с тези на Windows XP, увериха от компанията тази седмица. Това се потвърждава и от цените на предварителните продажби на Vista, които обяви Amazon.com.

Коментар