HP и Intel ще създават умни устройства с Cortana

Гласовият помощник Cortana ще залегне в основата на умни домашни устройства

Две от водещите технологични компании – HP и Intel – обявиха, че работят съвместно над домашни устройства, които използват възможностите на гласовия асистент Cortana.

Наскоро компанията Harman Kardon представи умна акустична система Invoke с гласов помощник Cortana. Но това изглежда е само началото на вълна от подобни устройства.

Технология на Microsoft ще получи сериозен тласък от ИТ гиганти като Intel и HP. Очаква се двете компании да предложат смарт акустични системи, домашни гласови помощници и други устройства.

Участието на Intel в тази нова пазарна ниша в съюз с HP не е изненадващо. Чипът Intel Atom x5-Z8350 вече задвижва едно подобно устройство – Amazon Echo Show, а именно гигантът в онлайн търговията е най-напреднал в тази сфера със свой собствен гласов асистент и устройства на негова база.

Microsoft, от своя страна, пусна набор от инструменти Cortana Skills Kit, който ще позволи на разработчиците да създават приложения на база Cortana за най-популярните платформи – Android, iOS и Windows 10.

Коментар