HTC U11 реагира на стискане от потребителя

HTC U11 има 5,5-инчов Quad HD 3D стъклен екран за чист образ и четимост на текста при всякаква осветеност

Новият флагман при смартфоните HTC U11, обявен днес, комбинира иновативна функция за взаимодействие чрез стискане на панела с оптекаем дизайн, интелигентно персонално аудио, отлични камери и няколко асистента с изкуствен интелект.

Функцията за взаимодействие с телефона чрез стискане HTC Edge Sense е първа по рода си в света на смартфоните, подчертаха от тайванския производител. В допълнение, устройството се отличава с уникална 3D оптекаема повърхност.

Новост са и подобрените слушалки HTC USonic, които се адаптират към слуха на потребителя и вече включват функция за спиране на шума – Active Noise Cancellation. Приложения като HTC Sense Companion, Google Assistant и Amazon Alexa правят този телефон по-умен от повечето други устройства на пазара.

Само с едно стискане, технологията HTC Edge Sense позволява на потребителя лесно да общува с телефона си по интуитивен и естествен начин, вкл. при правене на снимки, отваряне на Facebook и стартиране на любимо приложение.

Edge Sense се базира на натиска, упражняван върху страничния панел на телефона, и благодарение на това може да се активира при всяка ситуация – докато сте с ръкавици или при снеговалеж или дъжд, което е сериозно предизвикателство при боравене с капацитивните бутони.

HTC U11 получава най-високата до момента оценка за камера на смартфон от независимата организация DxOMark

3D стъклената повърхност на HTC U11 впечатлява, благодарение на хибридното нанасяне на оптичния спектър. Ярките и живи цветове на корпуса на телефона са резултат от нанасянето на силноотразителни ценни минерали върху гърба на телефона. Те имат способността да пречупват светлината с всяко движение на потребителя.

Елегантният заоблен корпус на HTC U11 е постигнат чрез 3D стъкло на гърба и лицето на телефона. В резултат на нагряване на стъклото и огъването му при екстремно налягане се получава триосова  симетрия на смартфона – той изглежда тънък, независимо как го държите.

HTC U11 има 5,5-инчов Quad HD 3D стъклен екран за чист образ и четимост на текста при всякаква осветеност – дори при пряка слънчева светлина. Дисплеят не изрязва снимките и не изкривява цветовете в края на екрана, което обикновено се наблюдава при извит екран. В допълнение, HTC U11 е водоустойчив.

Високоговорителите с висока резолюция HTC BoomSound Hi-Fi Edition също се радват на подобрения. Те са с нов дизайн за по-силен звук и по-добър динамичен обхват Dynamic Range Audio. Освен това разполагат с акустична камера, която позволява на високите и средни тонове да звучат по-богато.

HTC U11 постига най-високата до момента оценка, давана някога на камерата на смартфон за заснемане на снимка и видео от независимата организация DxOMark. Оценени са мулти-осовата система за оптична стабилизация и супер бързият автофокус при всякаква осветеност, както и динамичната експозиция на фото и видео заснемането с помощта на HDR Boost, който подобрява баланса на бялото, намалява шума и запазва детайлите.

HTC U11 излиза на пазара у нас в началото на юни в няколко цвята

Новата предна камера комбинира висока резолюция от 16MP и фоточувствителен сензор UltraPixel, който добавя светлина при селфита денем и нощем. Също както при основната камера, предната разполага с мощен HDR Boost, както и с функция за намаляване на шума.

HTC U11 е първият смартфон, който ще бъде пуснат в серийно производство с мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 835 за моделите по целия свят. Потребителите ще получат високопроизводителен осемядрен процесор, бърза графика и дълъг живот на батерията. Интегрираният Snapdragon X16 LTE модем поддържа 1Gbps в движение за мигновен достъп до интернет, социални медии или съдържание в облака.

HTC U11 идва с 4GB оперативна памет (RAM), 64GB сторидж и четец за пръстови отпечатъци с цел по-добра защита на информацията. Моделът излиза на пазара у нас в началото на юни в няколко цвята. Цените още не са обявени от партньорите на производителя.

Коментар