TP-Link смартфони Neffos X1 идват у нас

Смартфоните Neffos X1 имат уникален дизайн с двойно извит метален гръб и се предлагат в два цвята – сребист и златист

Познатата преди всичко като мрежова компания TP-Link пуска на пазара у нас новата си серия смартфони Neffos X1. Устройствата ще се продават на цени от 379 лева, стана ясно на пресконференция днес в София.

Базовият модел Neffos X1 включва 2GB оперативна памет и 16GB сторидж и струва 379 лв., като е предвиден и вариант на устройството съответно с 3GB RAM и 32GB постоянна памет.

Моделът от висок клас Neffox X1 Max, очакван през следващите два месеца, идва в два варианта – с 3GB оперативна памет и 32GB капацитет за съхранениe на цена от 449 лв. и с 4GB RAM и 64GB постоянна памет за 609 лв.

Neffos X1 и X1 Max разчитат на осемядрени процесори MediaTek Helio P10 и поддържат двубандова Wi-Fi връзка и множество LTE ленти за високоскоростен достъп до интернет.

X1 има 5-инчов HD екран, а X1 Max – 5,5-инчов Full HD със защитно стъкло 2.5D Corning Gorilla Glass. Дисплеите използват технологии Full In-Cell и TDDI за по-бърза реакция на екрана.

И двата модела са оборудвани с основна 13-мегапикселова камера със сензор Sony IMX258, f/2.0, автофокус и двойна LED светкавица за по-добро улавяне на изображения през нощта. Към основната камера е добавена втора 5-мегапикселова предна камера за селфи.

Смартфоните Neffos разполагат със слот за microSD карта за разширяване на капацитета за съхранение на данни до 128GB. Всички модели имат четец на пръстови отпечатъци, който позволява отключване на телефона за 0,2 секунди.

X1 е оборудван с батерия 2250 мАч, докато капацитетът на батерията на X1 Max е 3000 мАч. С функцията „бързо зареждане“ смартфонът се зарежда до 50% за около 30 минути. И двата модела работят с операционна система Android 6.0 Marshmallow.

Серията X1 има уникален дизайн с двойноизвит метален гръб и се предлага  в два цвята: сребист и златист. И двата смартфона сe отличават с едни от най-тънките рамки на пазара – 2,75 мм за X1 Max и 2,95 мм за модела X1. Дебелината на смартфоните е 7,75 мм за X1 Max и 7,95 мм за X1.

„С третата ни серия смартфони Neffos смятаме, че ще отговорим по-добре на нуждите на един напълно развит пазар като българския”, каза Зик Жао, регионален мениджър на TP-Link.

Коментар