Новите ERP проекти на SAP вече стъпват на S/4HANA

Българският пазар търси SAP Cloud Рlatform, обяви Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България

Глобалните резултати на SAP за първото тримесечие на 2017 г. са много над пазарните очаквания – с 49% са нараснали продажбите на облачни услуги, а 13% е цялостният ръст от софтуер и софтуерни услуги, обяви днес Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, на среща с журналисти.

Немският софтуерен гигант е увеличил новите си клиенти в България и чужбина и глобално те вече са 350 000 – или с 50 000 повече в рамките на една година, в голяма степен благодарение на новите облачни абонаменти. Разнородността на бизнеса също става все по-голяма и SAP има 400 нови S/4HANA клиента глобално. Локалните тенденции на търсене са аналогични, уточни Тренчева.

„Всички ERP проекти са S/4HANA инсталации – това е и глобална и локална тенденция. Всички наши проекти в България ­­от началото на годината са такива. По отношение на облачните услуги, българският пазар търси SAP Cloud Рlatform. И това е резултат от факта, че глобалните иновации стават много бързо налични и достъпни на локалния пазар”, поясни тя.

В началото на годината SAP отвори нов офис в сградата на Walltopia в София Тех Парк и увеличи броя на служителите си до над 700. Стратегията на SAP е да търси и приобщава предприемачи и нови бизнес идеи за разработка върху платформата си. Освен глобалната програма SAP Startup Focus, на локално ниво тази година SAP стартира инициативата Start Apps for Your Business, която свързва предприемачи и установени бизнеси за ко-иновиране и разработки върху SAP Cloud Platform.

Уникално аналитично решение в сферата на е-здравеопазването и анализа на големи масиви от данни e Danny, базирано на SAP Healthcare Platform и разработено като съвместна инвестиция на Sqilline, SAP и УСБАЛО­­­­ (Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София).

Решението ползва бизнес услуги в SAP платформата за събиране, обобщаване, съхраняване, анализ и използване на данни, разказа Десислава Михайлова, управляващ директор на Sqilline. Това е пионерски проект за Европа и е успех за българската компания, който вече предизвика сериозен интерес в чужбина и има заявен интерес от немски болници за внедряването му.

Коментар