Huawei Watch 2 – нов подход в концепцията за смарт часовник

Стилен и самостоятелен, Huawei Watch 2 предлага изцяло обновена концепция за интелигентен часовник

Huawei Watch 2 отразява един нов подход в концепцията за „умен“ часовник. Две години след премиерата на Huawei Watch в Барселона, който беше просто аксесоар към смартфона, наследникът му Huawei Watch 2 работи изцяло автономно в ролята на ежедневен асистент, без да е необходимо наличието на телефон в близост.

Watch 2 се възползва от новите технологични решения, които могат да бъдат описано с понятието „Свързване навсякъде“. В часовника има вградена антена, която управлява процесите за пренос на данни, благодарение на която Watch 2 се справя безпроблемно с 4G/3G/2G, GPS, NFS, Wi-fi и Bluetooth. Да не забравяме, че говорим за часовник, които тежи едва от 40 до 47 грама.

Какво означава тази промяна за потребителя? Смартфонът може да остане вкъщи, като през това време използвате Huawei Watch, дори ако спортувате. С поставяне на нано сим карта в часовника, той веднага ще се установи връзка с интернет, дори и да няма достъп до Wi-Fi. При избрани мобилни мрежи, часовникът дори може да е със същия номер като смартфона.

Смарт часовникът е готов да анализира няколко дисциплини – от ежедневна разходка през кардио тренировка и тичане на пътека или каране на колело

Huawei Watch 2 лесно приема и инициира гласови обаждания и изпраща съобщения. Получавате известия от любимите си приложения и социални мрежи директно на екрана. Благодарение на операционната система Android Wear 2.0 и технологията за „машинно обучение”, ще можете да отговаряте на съобщения гласово, чрез писане на клавиатурата и с ръка, както и чрез използване на автоматично генерирани отговори, базирани на съдържанието, което получавате.

Когато започвате тренировка например, Huawei Watch 2 ще запази вашия маршрут в облака с вградените GPS и Glonass система. Смарт часовникът е готов да анализира няколко дисциплини – от ежедневна разходка през кардио тренировка и тичане на пътека или каране на колело. По-напредналите ще могат да развият професионален тренировъчен график с използването на приложението Huawei Health.

По време на тренировка не се налага да избягвате по-тежки  терени и условия, тъй като Huawei Watch 2 е водо и прахоустойчив – отговаря на стандарта IP58, а екранът е защитен от свръх устойчивото стъкло Corning Gorilla Glass.

Часовникът постоянно наблюдава сърдечния ритъм чрез вградения сензор за измерване на пулс, превръщайки тренировката в много по-полезна и приятна чрез стриймване на музика. Huаwei Watch 2 се свързва към удобни безжични слушалки чрез Bluetooth. Освен това устройството поддържа NFS технология, с която можете да плащате чрез Android Pay услуга.

Батерията на Huawei Watch 2 издържа около 2 дни потребление

Повечето команди могат да бъдат гласови, тъй като в часовника е интегриран гласов асистент от последно поколение Google Assistant. Дейности като проверка на прогнозата за времето, нагласяване на аларма или записване на бележки стават бързо и лесно.

Втората серия смарт часовници на Huawei е с изцяло обновена концепция за интелигентен часовник. Watch 2 вече е автономно устройство. Благодарение на батерията му, която издържа около 2 дни потребление, часовникът може да даде допълнителна стойност на смартфона. Носимото устройство е от полза по време на пътуване, тренировки и ежедневни професионални или лични дейности. Достъпът до календар, съобщения и известия, пристигащи директно на китката, е много по-лесен и бърз, в сравнение с взимането и отключването на телефона.

Huawei Watch 2 ще бъде наличен у нас в края на юни в две базови версии: стандартна и класическа. Предвидена е и една специална версия, създадена в сътрудничество с Porsche Design Studio, която обаче ще бъде достъпна на други пазари. Цената на смарт часовника все още не е обявена от Huawei.

Коментар