Amazon пуска таблети Fire 7 и Fire HD 8 с Alexa

Новият Fire 7 идва по-тънък и по-лек от своя предшественик, с подобрен 7-инчов IPS екран

Онлайн гигантът Amazon обяви два нови таблета Fire 7 и Fire HD 8, които се отличават с гласов асистент Alexa и редица подобрения в дизайна и функциите.

Новият Fire 7 идва по-тънък и по-лек, с подобрен 7-инчов IPS екран 1024х600 и удължено време за работа на батерия – до 8 часа при смесено използване. Устройството има 8GB постоянна памет (опция 16GB) с възможност за разширение до 256GB чрез microSD карти, четириядрен процесор, безжичен модул Wi-Fi  и гласов асистент Alexa – всичко това за $49,99.

Таблетът Fire HD 8 издържа до 12 часа на батерия при смесено използване

Fire HD 8 е таблет от по-висок клас, с 8-инчов екран и резолюция 1280×800 пиксела, четириядрен процесор, 1,5GB оперативна памет, 16GB сторидж (опция 32GB) с възможност за разширение до 256GB и до 12 часа време за автономна работа. Този модел също се предлага с Alexa и струва $79,99.

И двете устройства са достъпни за предварителни поръчки от днес от сайта на Amazon – най-големия онлайн магазин в света. Доставките на таблетите ще започнат на 7 юни, уточниха от компанията.

Amazon набляга в новите си продукти на виртуалния помощник Alexa, който изпълнява гласови команди за пускане на видео, музика и аудиокниги, изпълнява поръчки за пазаруване, отговаря на въпроси и др.

Коментар