ERP.BG създаде собствен език за програмиране

Новият език за програмиране на ERP.BG ще улесни добавянето на функционалности направо в системата EnterpriseOne от хора без програмистки познания

Българската софтуерна фирма ERP.BG създаде собствен език за програмиране. Той е разработен специално за нейната система за управление на бизнеса EnterpriseOne и позволява създаване на допълнителни функционалности.

Става въпрос за пълноценен, завършен език със собствен компилатор, който е изключително опростен и работи с удобен визуален интерфейс чрез команди и падащи менюта. Може лесно да се използва от непрограмисти и е предназначен за клиентите, консултантите и партньорите на ERP.BG, които внедряват ERP системата EnterpriseOne.

Програмният език ще разшири значително възможностите на консултантите да реализират специфични функционалности по желание на клиентите и ще съкрати още повече времето за внедряване на системата. Напредналите потребители също ще имат възможност да го използват, споделиха от разработчика.

„Чрез новия език, който добавихме в EnterpriseOne, позволяваме на нашите клиенти да създават собствени бизнес правила, за чието спазване след това да следи ERP системата. Освен това консултантите ни вече могат да добавят много специфични функционалности, интересуващи клиентите, вместо екипът ни да ги разработва тепърва”, поясни Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.

Вграденият програмен език ще превърне ERP системата EnterpriseOne в цялостен инструмент, който позволява на мениджърите да конструират по свое желание бизнеса си, заяви Иван Аржентински

Той очаква, благодарение на новия език, консултантите да се справят на място с между 30% и 50% от клиентските искания за доработки. Нововъведението ще улесни значително процеса на внедряване и в перспектива ще промени изцяло правилата на играта в сектора и лекотата, с която се добавят нови функционалности и бизнес правила, посочи Аржентинтски. То е и част от цялостната стратегия на компанията да превърне бизнес правилата в ключов елемент от развитието на ERP системата.

„Накратко, новосъздаденият програмен език означава много по-бързи внедрявания с много повече възможности и системи, съответстващи много по-добре на специфичните изисквания на всеки бизнес“, обобщи мениджърът.

Приложенията, които ще се създават с вградения език, ще се обновяват заедно с ERP системата, с което компанията ще гарантира тяхната актуалност при преминаване към по-нови версии.

След като създаде собствен API (интерфейс за разработка на приложения) за своята ERP система, с новия език за програмиране ERP.BG улеснява и добавянето на функционалности направо в системата от хора без програмистки познания. Консултантите по внедряване ще могат да добавят разнообразни нови функционалности при всеки конкретен ERP проект. Например, да зададат опция, когато представител на компанията, използваща EnterpriseOne, стартира нова продажба към даден клиент, да може да види последните пет неплатени фактури на същия клиент или ако има повече от три неплатени фактури – да прехвърли продажбата за одобрение от друг оторизиран представител на екипа.

„Не на последно място новият език ще позволи ERP системата ни лесно да се привежда в съответствие с различни специфични регулации. А това ще улесни значително и международното разширяване на дейността ни, защото ще спомогне да реализираме по-бързо ERP проекти в други държави, отговаряйки на местните регулаторни особености”, допълни Аржентински.

В по-дългосрочен план той очаква вграденият програмен език да превърне EnterpriseOne в цялостен инструмент, който позволява на мениджърите да конструират по свое желание бизнеса си.

Коментар