VMware улеснява управлението на IoT

Броят на инсталираните IoT крайни точки в света ще превиши 30 милиарда през 2020 г., прогнозира IDC

Ново IoT решение на VMware ще даде на екипите, свързани с информационни и оперативни технологии (ИТ и ОТ), пълен контрол върху инфраструктурата за „интернет на нещата“, съобщиха от софтуерната компания, която разработва у нас някои от ключовите си продукти.

Платформата VMware Pulse IoT Center е решение за управление на IoT в рамките на компанията. Продуктът е първи в новото портфолио на VMware, посветено изцяло на „интернет на нещата“ и цели да помогне на потребителите по-ефективно да управляват, измерват и защитават IoT проектите си – от гейтуей устройството до облака.

Според прогноза на Gartner, до 2020 г. около 90% от IoT проектите ще ползват някаква форма на IoT гейтуей устройства. В допълнение, според IDC, броят инсталираните IoT крайни точки в света се очаква да нарасне от 12,5 милиарда през 2015 г. до над 30 милиарда през 2020 г.

Интернет на нещата вече намира приложение в големите компании, поради което те се нуждаят от опростен подход за управление, следене и защита на инфрастуктурата и данните, с които разполагат. VMware Pulse IoT Center ще предостави на ИТ и ОТ екипите видимост и контрол в рамките на IoT проектите, плюс сигурност по цялата верига, посочиха от VMware.

На локално равнище в България екипът на VMware разработи IoT решение, което беше представено на Световния мобилен конгрес в Барселона през март тази година. То е изцяло базирано на новата IoT продуктова линия на VMware и се явява прототип на свързан автомобил.

VMware Pulse IoT Center се очаква да излезе на пазара през 2017 г., като ще се предлага както индивидуално от VMware, така и от партньори като Dell EMC и други.

Коментар