Apple ще пести от данъци с производство в Индия

Apple преговаря с правителството на Индия за разширяване на производството в страната за сметка на данъчни облекчения, предаде Ройтерс.

Делът на Apple на пазара за смартфони в Индия намаля през последната година от 14,8% до 13,7%. Ето защо американската компания търси начини да увеличи продажбите си в страната.

За целта Apple планира да разшири производството в завода на свой партньор в гр. Бангалор. Става въпрос за тайванската компания Wistron, която през миналата седмица започна да произвежда в Индия смартфона iPhone SE.

Същевременно, увеличавайки местното производство, Apple се надява да получи данъчни облекчения, за което вече води преговори с индийското правителство. Първоначално компанията настояваше да бъде освободен от данък целият внос на компоненти за iPhone в продължение на 15 години.

Правителството на Индия е склонно да освободи Apple от данъци, но само за компоненти, които не могат да се купят от местния пазар. Делът на тези компоненти постепенно ще намалява и след три години местното производство трябва да бъде не по-малко от 40-50%.

Коментари по темата: „Apple ще пести от данъци с производство в Индия”

добавете коментар...

  1. Той

    Има термин за използването на много евтина работна ръка и избягването на данъци на английски език – sweatshop, само че за шивачи, но Apple разнообразява значението на термина.

Коментар