Тръмп мина на iPhone, но остава верен на Twitter

Доналд Тръмп има сложна връзка с технологиите. Според редица публикации, новият президент на САЩ не желае да използва компютри и смартфони.

Тръмп е известен също така с изискването към неговите помощници да отпечатват текущите новини и имейлите, които той след това анотира ръчно и изпраща обратно като сканирани PDF-и.

Изключение прави активността на Тръмп в социалната мрежа Twitter, която той използва интензивно както по време на кампанията си, така и в ролята на президент на САЩ.

Според публикации от последните дни, съветниците на Доналд Тръмп могат да са малко по-спокойни – президентът вече е изоставил остарелия и несигурен Android смартфон Galaxy S3 в полза на нов iPhone.

Потребителите на Twitter забелязаха, че последният туит на Тръмп от Android устройство датира от два месеца, което предполага, че президентът наистина е заменил любимия си смартфон с iPhone.

Може би по-интересна от самата смяна на мобилната платформа е новината, че на своя iPhone господарят на Белия дом има само едно видимо приложение и това е именно Twitter.

Въпреки че телефонът е сигурно заключен от съображения за сигурност, изглежда афинитетът на Тръмп към Twitter е толкова голям, че дори екипът за киберсигурност на Белия дом е трябвало да се примири с увлечението му към микроблогърската социална мрежа.

Коментар