Ericsson осигурява с HSPA достъп лаптопите на LG

Шведската компания Ericsson ще доставя мобилни широколентови модули, базирани на HSPA, за лаптопите на LG Electronics. Ноутбуците и нетбуците на корейския производител ще бъдат пуснати с новите мобилни модули през последното тримесечие на настоящата година.
HSPA осигурява възможности за безжична връзка подобна на DSL. В момента по света има над 207 функциониращи HSPA мрежи, които обслужват повече от 1 милиард потребители, посочиха от Ericsson.
“Ще дадем на потребителите свободен и гъвкав достъп до интернет”, каза Матс Норин, вицепрезидент на отдела по мобилни широколентови модули в Ericsson.
Сегментът на нетбуците тепърва ще се разраства с бързи темпове, смятат от компанията. Мобилните широколентови модули ще дават на крайния потребител просто и рентабилно решение за достъп до интернет в движение.
Интегриран в ноутбука му, мобилният широколентов модул осигурява възможности за сваляне и качване на информация, като изразходва по-малко енергия от батерията.
Маркетинговите прогнози сочат, че до 2011-а близо 200 милиона преносими компютри ще бъдат пускани на пазара всяка година. Ericsson очаква 50% от тези ноутбуци да са с вграден HSPA мобилен широколентов модул.

Коментар