AMD с нови Ryzen и Vega продукти на Computex 2017

Всички големи производители на РС ще имат Ryzen-базирани машини на пазара до края на второто тримесечие на 2017 г., обяви AMD

AMD разки нови Ryzen и Radeon продукти по време на изложението Computex 2017 в тайванската столица Тайпе. В частност, компанията демонстирар базирани на Ryzen геймърски системи от висок клас и обяви графика за пускане на някои от очакваните си продукти за дейта центрове, професионални и домашни потребители и ентусиасти.

В Тайпе AMD даде глобален старт на EPYC – ново семейство високопроизводителни чипове за облачно базирани и традиционни информационни центрове, известни досега с кодовото име Naples. Те имат процесорен енджин Zen x86 с до 32 физически ядра. Първите EPYC-базирани сървъри ще бъдат пуснати на 20 юни 2017 г. от OEM-и и партньори в каналите за дистрибуция.

Същевременно, компанията отчете възход на линията процесори Ryzen. Всички най-големи производители на РС ще имат Ryzen-базирани машини на пазара до края на второто тримесечие на 2017 г. – в частност, с Ryzen 7 и Ryzen 5 настолни чипове.

Съживяването на премиум РС-тата от страна на AMD беше затвърдено със скорошния анонс на Ryzen Threadripper – процесори за върховите настолни системи. Тази линия чипове ще излезе още през лятото на 2017 г. На Computex 2017 AMD направи няколко Ryzen Threadripper и Radeon Vega демонстрации, вкл. система с Ryzen Threadripper и две Radeon Vega видеокарти с новата игра Prey на Bethesda на 4K резолюция.

AMD направи и първата публична демонстрация на Ryzen мобилен APU в ултрапортативна референтна система. Демо-машината включваше 4 ядра с 8 нишки и Vega-базирана графика в ноутбук с дебелина под 15 см. Ултра-портативната система с мобилен Ryzen показваше мултимедийно съдържание с HD резолюция.

Компанията съобщи още, че всички Ryzen настолни процесори са одобрени за виртуална реалност от Oculus. Към своите Radeon VR Ready нива, AMD обяви още две в помощ на потребителите да изберат правилния процесор – AMD VR Ready Processor и AMD Ryzen VR Ready Premium.

Първата графична карта, базирана на Vega архитектура, ще бъде Radeon Vega Frontier Edition – висок клас решение за машинно самообучение и усъвършенствана визуализация. Мощната графична карта се очаква в магазините на 27 юни т.г.

Освен това AMD показа очакваната Radeon RX Vega графична карта и потвърди, че базирана на Vega система за игри ще дебютира на конференцията Siggraph 2017, която ще се проведе в Лос Анжелис, Калифорния.

Коментар