LG Display влага $3,5 млрд. в OLED панели за смартфони

Ново предприятие на LG Display ще произвежда по 60 хиляди OLED панела за смартфони на месец

Корейската компания LG Display планира да инвестира над 3,5 млрд. долара в изграждане на нов завод P10 за производство на OLED панели за смартфони, в частност за iPhone.

Първоначално, LG Display възнамеряваше да вложи тези милиарди в производството на големи OLED панели за телевизори. Но нарастващото търсене на панели с органични светодиоди от страна на производителите на смартфони промени плановете на компанията.

Заводът P10 ще влезе в експлоатация през второто тримесечие на 2018 г. Очаква се през 2019 г. предприятието да достигне планирания капацитет от 60 хиляди OLED панела месечно, съобщи корейското издание The Investor.

Междувременно, през юни т.г. LG Display планира да увеличи производството на OLED дисплеи за смартфони в съществуващите си линии E5 и E6. Сумарният производствен капацитет на заводите на компанията през 2019 г. ще достигне 120 хиляди OLED панела месечно.

Нещо повече, LG Display планира допълнителни инвестиции и в производството на  OLED дисплеи за телевизори – ниша, в която компанията работи усилено от няколко години.

Коментар