Microsoft улеснява обмена между Android и Windows 10

Уеб приложение улеснява достъпа на файлове от Android устройства през десктоп платформи като Windows 10

Microsoft работи усилено по синхронизацията на файлове между РС-тата с Windows 10 и устройствата под управление на Android. В частност, нейният софтуер Arrow Launcher за Android бележи напредък в тази посока.

Нова бета версия на Android Launcher идва с функция Arrow Hub, която включва специален уиджет, позициониран на началния екран. С негова помощ потребителите могат да виждат и качват файлове в отделна папка в облака, които са достъпни от Windows 10 компютри през уеб на адрес arrowlauncher.com/files.

Тъй като новата функционалност е достъпна през уеб, това означава, че ще работи на всяка десктоп платформа – не само на Windows 10, но и на macOS и LinuxSince. Така потребителите на РС ще получат достъп до файлове от Android устройства, без да ползват отделно приложение, въпреки че Microsoft може да разработи и самостоятелен клиент.

Arrow Hub не е голяма новина, тъй като и в момента могат да се качват файлове от Android устройства в папка на облачното хранилище OneDrive, лесно достъпна от всяко PC. Но Microsoft работи за подобряване на синхронизацията и се очаква в близките седмици да предложи нови възможности.

Коментар